Facebook Детейлинг link Amb una metodología activa per potenciar habilitats, hàbits, actituds i estratègies per ajudar-los a crèixer aprenent a descobrir-se a ells mateixos.

Amb activitat d’exploració com la panera dels tresors i el joc heurístic

Instagram Автостудия Глянец Panera dels tresors

Es tracta d’un recull i selecció de materials escollits amb la finalitat de proporcionar estímuls i experiències als cinc sentits. L’infant aprèn sol i per ell mateix, així s’afavoreix la lliure exploració, manipulació, concentració i atenció.

Joc heurístic

Amb aquesta activitat s’aprofita les accions espontànies dels nens i les potencia. Contribueix a estructurar el pensament, el llenguatge, la relació personal i les accions dels infants.

Amb activitats d’experimentació

Els nostrs petits acostumen a representar les accions que els agrada o els crida més l’atenció. Quan hi ha alguna cosa que desconeixien o que els té encuriosits, i insistiesen a provar-lo una vegada i una altra. Les seves comprovacions els porten a formular deduccions o hipótesis .

A través d’aquests espais de joc on intervé l’experimentació com a motor de l’activitat, els infants a part de gaudir, aprenen a fer hipòtesis, comprovar els resultats de les pròpies accions i a verbalitzar les descobertes.

Joc lliure

Serveixen per afavorir la creativitat, la imaginació i crear alhora un bon clima de sociabilització. Cada infant tria el joc i evoluciona, i així potencia aspectes com la imaginació, la decisió, les preferències…
L’educador, mitjançant l’observació dels infants en aquestes activitats, obté informació sobre les seves capacitats, habilitats, possibiltats… podent ajudant-los en el seu desenvolupament.

Activitats dirigides

Les activitats s’enfoquen a partir del joc, el nen/a ha de ser el protagonista del seu aprenentatge. Segons la dinàmica de l´activitat agrupem als nens/es en petit grup, grup col.lectiu o individual.

Amb aquestes activitats volem reforçar l’aprenentatge de les nocions bàsiques a partir de la manipulació i de l’experimentació amb els sentits.

Els hàbits, les rutines i el coneixement d’un mateix es complementen amb suports gràfics i musicals.

Psicomotricitat

A través del treball psicomotriu anem formant-nos la nostra imatge i sabem com som i com són els altres. Anem agafant consiència de les nostres possibiltats i limitacions d’acció, tot això ens ajuda a guanyar cada vegada més confiança en nosaltres mateixos i autoestima.

Desde el Picarol potenciem el treball psicomotriu perquè el coneixement de l’entorn i de la manera amb què m’hi puc relacionar, començar pel coneixement d’un mateix .

La llar disposa d’un espai on tots els grupa del centre hi van dos cops per setmana ha realitzar aquest treball, d’una forma lúdica i divertida.

També disposem de dos patis, un de gran i l’altre més petit, on a part de gaudir de l’activitat i joc lliure, està dissenyat pensant en el correcte desenvolupament motriu dels nostres petits.

A partir del nivell de 2 a 3 anys, els dilluns al matí fan aquesta activitat amb un especialista extern a l’escola , amb qui es realitza un treball psicomotriu que la tutora durant la setmana reforça.

Música

Des del Picarol sempre hem cregut en la importància i en la influència que té la sensibilització musical en el desenvolupament dels nostres infants. Per aquest motiu, des de fa ja uns anys, la Roser Rios ve cada dimecres ha apropar la música amb una metodologia vivencial, activa i molt motivadora que de segur que obre, en els nostres petits, tot un món de noves experiències, aprenentatges i sobretot emocions i sentiments.

Sincerament, desde la llar, tan sols podem dir que és molt gratificant i enriquidor observar el creixement personal que aporta la música en els nens, a través de la qual aprenen a comunicar-se amb el món que els envolta tenint altres referències i perspectives.

La Roser és la professora de música que tenen els nostres petits en el nivell de 2-3 anys. Al Picarol, desde ben petits la música està present en la nostres rutines i obre en els més petits espais de plaer i aprenentatge .

Anglès

L’aprenentatge per immersió

Els estudis recents sobre el desenvolupament cognitiu donen cada vegada més importancia als llindars d’edat en què els infants aprenen més i adquireixen més competències. Durant els tres primers anys de vida, el cervell es desenvolupa de pressa i rep estímuls de l´entorn a través de tots els òrgans sensorials.

En aquest període, el procés d’aprenentatge és constant, i per això cal orientar correctament aquests estímuls. Com més freqüents són els estímuls, més gran és la influencia que poden tenir en el desnvolupament del cervell. I, alhora, com més experiències positives acompanyin aquests estímuls, més fácil será el procés d’aprenentatge.

Com més aviat s’exposa un infant a una llengua estrangera, millor, perquè el nen s´imbueix de la melodía i l’accent d´aquest idioma, l’absorbeix com una esponja .

Des de el Picarol volem proporcionar un entorn de joc on la llengua anglesa hi sigui present, facilitant que el nen hi entri en contacte d´una manera natural, en definitiva que creixin convivint amb una altra llengua.

Els infants de 2 – 3 anys tenen un dia a la setmana , mitja hora d’anglès amb una professora externa al centre, la classe és integrament amb anglès.

Des del centre cada dia, per tal de crear estímuls freqüents i que els puguin integrar, es fa cada dia 20m. d’anglès .

Ens marquem com objectiu que les seves primeres passes en l’anglès sigui divertit, natural i fàcil.